Waarom zorgt mijn nieuwe website niet voor traffic?

Je hebt een nieuwe website, maar je krijgt geen nieuwe leads, hoe kan dat nou? Er wordt vaak gedacht dat een nieuwe website gelijk zorgt voor meer leads, maar niks is minder waar. Een mooie goedwerkende website is natuurlijk heel mooi, maar buiten dat is het ook belangrijk dat alle bouwstenen voor meer leads op orde zijn om zo meer traffic naar je website te generen. Ben je benieuwd welke dit dan zijn? Vandaag geven wij drie tips, lees je mee?

Tip 1: SEO-optimalisatie pagina’s

Om organisch gevonden te worden door je doelgroep, is het belangrijk dat alle pagina’s op je website SEO geoptimaliseerd zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat Google de pagina’s beter kan lezen, waardoor je dus hoger komt in de organische zoekresultaten.

Hoe doe je dat nou?

Vooraf is het goed om te weten welk zoekwoord relevant is. Door URL’s, inhoud, meta titels, meta beschrijvingen, H1 (titels), H2’s, interne links en afbeeldingen te optimaliseren met relevante zoekwoorden, verbeter je de vindbaarheid van je pagina’s aanzienlijk. Hierbij is het goed om te weten dat je maar één H1 titel mag gebruiken per pagina. H2’s mag je wel vaker op een pagina gebruiken.

Tip 2: Meta titel en meta omschrijven

Het is belangrijk om een aantrekkelijke titel en beschrijving te maken met de juiste zoekwoorden. Dit is wat mensen als eerste zien op Google, dus het moet meteen duidelijk en prikkelend zijn voor de doelgroep.

Tip 3: Social media

Social media is tegenwoordig onmisbaar geworden. Daarom is het slim om regelmatig content te posten op sociale mediakanalen, waarbij je linkjes plaatst naar je website of specifieke webpagina’s. Door te linken naar je website vergroot je niet alleen je online aanwezigheid, maar trek je ook meer verkeer naar je site. Het is een goede manier om je doelgroep direct te bereiken en te sturen naar waardevolle informatie of producten die je aanbiedt.

Dit zijn een paar voorbeelden van belangrijke punten, maar er zijn er nog veel meer tips, waardoor je meer traffic naar je website kunt generen. Wil je meer informatie of hulp? Neem dan contact met ons op!

Scroll naar boven